Jaku Pemuka
Enti bisi peluang
rembus ke Sabah kelebih agi ke Kota Kinabalu anang enda enggau orang meli
amplang. Nama utai ti dikumbai amplang? Amplang nya sebansa pemakai tradisional
orang negeri Sabah kelebih agi sida ke diau di pesisir tauka menua ili Tawau enggau
Sandakan . Iya dikereja raban bala indu
ari sida ke berikan nengah chara mit. Amplang diproses ari isi ikan tenggiri.
»
Kereban Dikena Ngaga Amplang
Lu.
|
Kereban
|
Peratus
|
1
|
Isi Ikan
|
100
|
2
|
Tepung Kanji
|
100
|
3
|
Garam
|
2
|
4
|
Gula
|
2
|
5
|
Sodium bikarbonat
|
2.5
|
6
|
M.S.G.
|
0.3
|
7
|
Telur Ayam
|
»
Chara-chara Ngaga Amplang
Ngerami
Isi ikan ti udah
dibuai tulang digerami enggau tepung kanji, garam, gula enggau utai buka datai
ke iya sebati sereta nyadi doh.
Ngaga Tukuh
Doh diuli sereta digaga kerat ti besai seberat 500 gram iya nya digaga
baka pendiau selinder. Udah nya disirap mit sereta melintang. Tiap-tiap kerat
mit nya tadi digaga baka selinder sekali da agi enggau saiz ti mit agi, udah nya
baru disirap alus.
Nyumai
Amplang ti
udah tembu disirap alus-alus diguring dalam minyak ti mayuh sepengelama kurang lebih
30 minit datai ke iya nyau kerup-kerup. Maya nguring, produk tu enda tau enda
suah digirau ngambika enda angus.
Ngetus
Amplang ti udah tembu diguring, dituska kena muai laluh minyak.
Amplang ti udah tembu diguring, dituska kena muai laluh minyak.
Mungkus/Nyimpan
Produk tu dibungkus
dalam plastik balit angin lalu disimpan ba tikas pengangat bilik sereta jauhka
ari panchar matahari sereta likun ari diserang indu utai.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan